TONDACH,DOCKE,MLADOST,ТЕХНОСИМ,TEGOLA

Съвременните покриви са една цялостна система от различни компоненти която действа безотказно в продължение на много години при правилният монтаж.Една такава покривна система включва топлоизолация ( в повечето случаи вата), дифузионно фолио,елементи за вентилиране, снегозадържане и разбира се керемидите,които могат да бъдат с различен състав.
Основните видове керемиди са:
Керамични керемиди
Този вид керемиди са традиционни за българското строителство и почти на 90% от къщите ( особено строените поне преди десетина години) са покрити с такива керемиди. Керамичните керемиди се произвеждат от различни видове глина, и могат да бъдат с глазура и без глазура.
Полимер - пясъчни керемиди
Този вид керемиди имат редица предимства пред керамичните и цименто - пясъчните като най големите от тях са: ниското им тегло, изключителната им удароустойчивост, устойчивост на различни атмосферни влияния и резки температурни промени и т. н.

Цименто - пясъчни (бетонни) керемиди
Тези керемиди се произвеждат от цимент, кварцов пясък, химически вещества, багрила и вода. Те са здрави, устойчиви на различни атмосферни влияния, пожароустойчиви са и се поставят бързо и лесно.

Битумни керемиди
В последните години този вид керемиди придобиха голяма популярност, тъй като монтажа им е бърз и лесен, леки са, предлагат се в различни форми и цветове и имат дълъг експлоатационен живот (от 10 до 40 години ).
Метални керемиди
Този вид керемиди всъщност представляват метални покривни покрития, които могат да бъдат фалцувани, щамповани или формовани (вълнообразни). Металните керемиди са леки, здрави и много подходящи за райони с обилен снеговалеж. Този тип покривни покрития са и енергийно ефективни, тъй като не позволяват на топлината да се изгуби.