КАК ДА ИЗБЕРЕМ БОЯ

Един от определящите фактори, които трябва да вземем под внимание при избор на интериорна боя, е износоустойчивостта на боята. Европейска норма 13300 определя различни класове на износоустойчивост на интериорните бои. Това е обусловено от възможността боядисаните повърхности да се почистват чрез третиране с вода и миещ препарат. Боите от клас 1 са най-силно износоустойчиви, подходящи са за промишлени помещения, почиствани ежедневно с вода и миещи препарати. Това са специализирани бои, които не са за масова употреба.

Когато е необходима висока повърхностна хигиена, за сгради с обществено предназначение, както и за дома, се използват бои  STATUS EMULSION PAINTS и PRIMO PROFESIONAL

Най-масово използвани бои за дома, както и за помещения за обществено ползване са боите от клас 3 на износоустойчивост. Нискобюджетните класове бои – 4 и 5 се използват за тавани и стени в помещения, в които няма голям човекопоток

.

ТРАКОН предлага висококачествени решения за Вашия дом:

  • дневни и трапезариис по-голям човекопоток препоръчваме STATUS EMULSION PAINT, KITCHEN AND BATH, BONUS, PRIMO PROFESIONAL. Продуктът STATUS EMULSION PAINT предлага гама от над 2000 цвята. За обработка на тавани и стени в помещения с малък човекопоток препоръчваме боите BONUS и INTEROPOL.

 

  • кухни и мокри помещения, в които няма директно обливане на покритието с вода, е желателно да се използват бои с биоцидна защита KITCHEN AND BATH,PRIMO PROFESIONAL. Презумпцията е, че е възможно почистване от замърсяване с храна и напитки и предпазване от поява на гъбички, мухъл и плесени, образувани от отделяне на водни пари. Съдържанието на биоциди не позволяват образуването им.
Comments for this post are closed.